Blog

Vesti

Jutjub tutorijali za programiranje

Sve osobe željne novog znanja, a bez formalnog obrazovanja u sferi IT-a, mogu samostalno da se upoznaju sa programskim jezicima i alatima. Sve je više dostupnih besplatnih edukativnih materijala na internetu, pa tako možete da učite korak po korak, od programera sa iskustvom.

Jedan od takvih primera je i Jutjub kanal Programiranje Tutorijali, koji obiluje video uputstvima za početnike. Oblasti kojima se autor bavi su: HTML, CSS, Python, PHP, C++, C#, MySQL, Django i  Bootstrap 4. Kanal je na srpskom jeziku, što olakšava praćenje, a za ljubitelje tutorijala na engleskom autor je obradio iste teme i dodatne sadržaje na svom drugom kanalu WebDevPro.

 

Iz ugla QA testera sajta Polovni automobili

Posao QA testera je pronalaženje problema unutar nekog softverskog rešenja, u cilju dobijanja finalnog proizvoda visokog kvaliteta, iz kojeg su odstranjene greške koje bi mogli da utiču na njegovo nesmetano korišćenje.

U blogu  na portalu Helloworld pročitajte intervju sa QA testerom sajta Polovni automobili i saznajte koje su veštine i znanja na kojima potrebno da radite ako želite da se bavite ovim poslom, ali i kako izgledaju jedan tipičan i jedan haotičan dan zaposlenog na ovoj poziciji.