Blog

Vesti

Poseta polaznicima JS grupe u Nišu

JS grupu u Nišu je 18. februara posetio Aleksandar Milinčić – Branch Manager RCMT IT Europe. Aleksandar je polaznicima održao kratak motivacioni govor na temu važnosti zalaganja i izdržljivosti kao glavnih faktora za uspeh u IT svetu. U svom izlaganju provukao je polaznike kroz par bitnih aspekata ulaska u IT svet.
Hvala Aleksandru na izdvojenom vremenu.

 

Februarski Coffee.js meetup

Najnoviji Coffee.js meetup održava se u utorak, 25. februara, u Beogradu.

Meetup je namenjen svim JavaScript entuzijastima koji su voljni da, u opuštenoj atmosferi, sa prisutnima razmene svoja iskustva i trenutne zanimacije vezane za JavaScript i slične oblasti. Bez bilo kakvih predavanja i određenog programa, ideja ovog meetup-a je da uz jutarnju kafu podelite i proširite svoje znanje i upoznate nove ljude.

14. OPEN IT konferencija

U Beogradu se 14. i 15. marta održava 14. Open IT konferencija, koju organizuje AIESEC Serbia.

Ova dvodnevna interaktivna konferencija ima za cilj da upozna mlade sa prilikama koje im se pružaju u Srbiji i pokrene ih da iskoriste šansu, upoznajući se sa vodećim IT kompanijama. Pored radionica učesnici će imati priliku da učestvuju u panel diskusiji, motivacionim govorima i company rooms-u.

Meetup “Kako se meri kvalitet automatskog testiranja?”

U četvrtak, 20. februara, u Beogradu Endava organizuje meetup na kojem će se govoriti o merenju kvaliteta automatskog testiranja.

Prisutni će imati priliku da čuju primere dobre prakse za kreiranje i održavanje framework-a za automatsko testiranje, najčešće greške koje se tokom razvoja dešavaju, kako se može povećati kvalitet automatizacije i druge slične teme. Ovaj meetup će biti koristan svima koje zanima automatsko testiranje, ali je namenjen prvenstveno ljudima sa iskustvom u razvoju i korišćenju framework-a za automatsko testiranje.

Predavanje “Različite karijerne putanje u IT-u”

U Beogradu će 17. marta biti održano predavanje na temu “Različite karijerne putanje u IT-u”, koje organizuje Startit Centar Beograd.

Kako iskoristiti talente koji su možda neiskorišćeni vašim trenutnim poslom? Koje se sve različite putanje u karijeri mogu imati i kako o tome pričati sa nadređenima? Prisutni na predavanju će imati priliku da čuju odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Predavanje je namenjeno svim ljudima u IT-u koji žele ili koji su već menjali pozicije, ljudima iz oblasti HR-a, Team Lead-ovima, kao i studentima tehnoloških fakulteta.