Blog

Vesti

Besplatni Web development resursi

Kontinuirano učenje i usvajanje novih veština, u opisu je posla svake osobe u IT industriji. Na internetu postoji mnoštvo sadržaja koji vam mogu pomoći na putu samostalnog usavršavanja. Ukoliko niste sigurni gde možete da nađete tutorijale i besplatne resurse u sferi web developmenta, kao što su ilustracije, fotografije, fontovi, ikonice i palete boja, predlažemo da pogledate listu na blogu markodenic.com.

web dev

Od IT Bootcamp kurseva do zaposlenja – iskustva polaznika

Od osnivanja škole 2018. godine do danas, više od 400 IT Bootcamp polaznika je dobilo posao ili praksu u preko 100 IT kompanija. Put prekvalifikacije je zahtevan i pored osnove koju dobijete na kursu, morate samostalno da učite i razvijate se, kako biste sebi obezbedili veću šansu za zaposlenje i bolju budućnost. Takav put su prešli i naši polaznici Dijana Milovanović i Petar Nonić, koji su u intervjuuza portal HelloWorld.rs ispričali kako su došli do neophodnog znanja i posla u sferi testiranja softvera.

 

 

Besplatni kursevi eminentnih svetskih institucija

Da biste se razvijali kao individua, kako na poslovnom tako i na privatnom planu, neophodno je da kontinuirano učite i stičete nove veštine. Na tom putu uveliko vam mogu pomoći mnogobrojni kursevi dostupni na internetu. Na blogu veb stranice markodenic.com pročitajte koje sve besplatne kurseve nude eminentne institucije poput Harvarda, MIT-a, Stanforda i Gugla.

 

Free courses

Software testing konferencija SEETEST 2021

Najveća software testing konferencija u regionu, koju organizacija SEETB i kompanija Quality House organizuju deseti put po redu, biće održana 28. i 29. septembra u Beogradu.

Konferencija će ove godine po prvi put biti održana u hibridnom formatu, istovremeno onlajn i u hotelu Crowne Plaza. Glavni govornici će biti Paul Gerrard i Olivier Denoo, predsednik ISTQB-a, a ceo program možete pronaći na SEETEST sajtu. Do 15. jula karte za događaj je moguće nabaviti po ceni sniženoj za 20%.

 

Conference

Kako izgleda proces testiranja softvera

Testiranje je glavni put u ispitivanju da li određeni softver ispunjava zahteve QA, stoga je važno detaljno isplanirati ceo proces, kako bi se slučajno ne bi prikrio esencijalni bag koji može da ugrozi krajnjeg korisnika. O tome koje veštine su potrebne za QA testera, šta je neophodno da znaš kako bi postao QA tester i kako izgleda sam proces testiranja, pisao je Ivan Kuzmanović na HelloWorld.rs.

 

Bug

Zaposlenje u IT kompanijama: Prekvalifikanti imaju slične šanse kao diplomirani inženjeri

Nova američka studija pokazala je da, u IT sektoru, skoro jednake šanse za zaposlenje imaju prekvalifikanti i diplomirani inženjeri. Iako je, u poređenju sa nekim najprestižnijim institucijama, većina kurseva imala malo niže stope zaposlenja, prosečno zaposlenje programera sa neformalnim obrazovanjem bilo je gotovo identično sa diplomcima četvorogodišnjih fakulteta, navodi studija.

Iskoristite priliku da zakoračite u IT sektor i prijavite se na IT Bootcamp besplatne kurseve, zahvaljujući kojima se zaposlilo preko 350 polaznika.

 

Prijave