Blog

Vesti

Većina IT kompanija bazira svoje poslovanje na agilnim metodologijama i u skladu sa tim koristi adekvatne alate za vođenje i realizaciju projekata.

Kako biste naučili osnovne principe i prakse agilnih metodologija i savladali softver koji će vam koristiti na jednoj od uloga – Product Owner, Scrum Master, Project Manager, developer ili QA inženjer, predlažemo da poslušate kurs “Agile with Atlassian Jira”.

Kurs je kreiran od strane Atlassian University, prilagođen je početnicima, potpuno je besplatan i dostupan na Coursera platformi.

Donacija NCR Fondacije u vrednosti od $44,600

Čast nam je i zadovoljstvo da najavimo nastavak saradnje sa NCR Fondacijom.

NCR Fondacija je podržala projekat “Obrazovanje za digitalnu ekonomiju” Fondacije Ana i Vlade Divac, u okviru kojeg je donacija od $44,600 namenjena za školovanje polaznika IT Bootcamp-a.

Zahvaljujemo NCR Fondaciji što je ponovo podržala Fondaciju Divac i IT Bootcamp u ostvarenju svoje misije i radujemo se saradnji i novim zajedničkim uspesima.

 

Saveti za radnike i poslodavce po pitanju otkaza

“IT kompanije se prvi put ozbiljnije suočavaju sa kriznim periodom i velikim otkazima radnika posle rasta od skoro jedne decenije. Otuda smo se odlučili da u ovoj epizodi bliže definišemo to koja prava i obaveze imaju i kompanije i zaposleni kada su otkazi u pitanju. Bilo je i više reči o tome koje su najčešće greške IT kompanija ali i zaposlenih kada je reč o pravnim među odnosima” – više o ovoj temi saznajte u Office Talks podkastu na Netokracija.rs

Besplatan kurs za dizajnerski softver Figma

Figma je besplatni alat za dizajn, koji polako ali sigurno preuzima primat kad je u pitanju veb i UI/UX dizajn. Koristan je za sve grafičke i veb dizajnere, kao i za sve one koji se bave razvojem veb stranica.

Ukoliko želite da savladate osnove ovog softvera, predlažemo da poslušate besplatan kurs na Coursera platformi.

 

ITkonekt 2023 – IT sajam zapošljavanja i IT konferencija

Ukoliko želiš da se upoznaš sa IT kompanijama, proveriš kakve poslove ili prakse nude, učestvuješ u zanimljivim igrama i osvojiš vredne nagrade, isprobaš simulaciju vožnje formule i druge zanimljive sadržaje, kao i da ostvariš kontakt sa drugim ljudima u IT industriji, poseti ITkonekt sajam! Prijavi se i obezbedi sebi besplatan ulaz.

Svaki posetilac sajma takođe dobija i 40% popusta na sve kurseve Krojačeve škole. Neke od kompanije koje će moći da upoznaš ove godine na ITkonektu su Luxoft, Bosch, Endava, Vroom, DataArt, Red-Black Tree, FIS, Epam, OIP Robotics, i drugi.

 

PRIJAVA

ITkonekt događaj je zakazan za 20. i 21. maj u Hali 5 Beogradskog sajma. Ulaz u expo zonu je besplatan, ali je neophodna prijava na LINKU.

 

itkonekt

 

Na ITkonekt događaju, paralelno se održava IT konferencija i IT sajam. Ove godine na ITkonektu imaju izuzetan lineup predavača, svetski poznata imena u IT industriji, koji dolaze iz Amerike i Evrope. Karte za konferenciju se plaćaju, a program i predavači su dostupni na LINKU.

Tehnološka konferencija “Tomorrow” od 12. do 14. maja

Na tehnološkoj konferenciji “Tomorrow”, koja će se održati u Beogradu od 12. do 14. maja, okupiće se svetska imena iz domena veštačke inteligencije (AI), blokčejna, gejminga, Metaverse-a i Web3.

Među predavačima naći će se nagrađivani reditelj i najprodavaniji autor Njujork Tajmsa Jan Halperin, proslavljeni evropski ekonomski stručnjak Ervin Voloder, princeza metaversa Kristina Jan Zang, dok će kao regionalne tech zvezde svoje prezentacije imati koosnivač ECD-a Aleksandar Matanović, predsednica Srpske blokčejn inicijative Emilija Vuković i naravno svetski priznati ekonomista i broker Vladimir Đukanović. Ovog puta kao prezenter, šampion kripto komjunitija, a možda najveći roker među učesnicima Skot Pejdž (član legendarne grupe Pink Flojd), posebna je zvezda beogradske konferencije.

Više o događaju i ulaznicama pročitajte ovde.