Blog

Vesti

Radionice i panel diskusija u sklopu projekta “Studenti studentima”

Ovogodišnji projekat “Studenti studentima”, koji organizuje FONIS – Udruženje studenata informatike Fakulteta organizacionih nauka, održaće se 19. i 20. oktobra.

Cilj projekta je prenošenje znanja iz IT oblasti, što se ostvaruje kroz razne radionice (Uvod u Javu, Vue, Git i slično). Ove godine se po prvi put u sklopu ovog događaja održava i panel diskusija pod nazivom “Moj put u IT”, gde će studenti podeliti iskustva sa učesnicima o svojim počecima i o tome kako su oni izabrali ono čime se sada bave. Na projektu mogu učestvovati svi studenti Beogradskog univerziteta, nezavisno od usmerenja.

U četvrtak, 10. oktobra, AIESEC Serbia organizuje sajam edukacije, praksi i poslova “Career Days“.

Sajam je osmišljen sa ciljem da poveže mlade ljude sa uspešnim kompanijama. Posetioci mogu da se upoznaju sa misijom, vizijom i načinom poslovanja određenih kompanija, a samim tim i saznaju sve potrebne informacije koje se tiču prakse ili zaposlenja, kao i da ostave svoj CV.

Posete 5. generaciji polaznika tokom poslednje nedelje rada

U poslednjoj nedelji rada 5. generacije imali smo dva izuzetno korisna gostovanja. Hvala Zoranu Labroviću iz kompanije Endava na izdvojenom vremenu da posavetuje naše polaznike u vezi sa budućim koracima u traženja šanse na IT tržištu, kao i na moralnoj podršci. Takođe, hvala Ivanu Radoviću, prijatelju i savetniku škole, na HR savetima i interesantnom prikazu IT tržišta u Srbiji.

Prvi Salesforce događaj u sklopu Salesforce week-a

Prvi događaj posvećen Salesforce-u, koji je deo Salesforce week-a, biće održan 16. oktobra u organizaciji Namics Belgrade i Startit Centar Beograd.

Salesforce predstavlja najzastupljeniju CRM platformu na svetu, a na ovom događaju će po prvi put biti reči o tehničkom delu ove platforme — sa stanovišta kodiranja i arhitekture, o primerima dobre prakse, kako izgleda programirati za Salesforce, šta je to Salesforce Trailblazer i primeni Salesforce-a na projektima. Osim predavanja, učesnici će imati priliku da pohađaju radionicu gde će saznati kako izgraditi veštine u Salesforce-u.