Motivacija i ciljevi

Motivacija

Potražnja za IT znanjima i veštinama se konstantno povećava, kao i njihova raznovrsnost. IT industrija u Srbiji evidentno raste, ali je ograničena brojem kvalifikovanih građana koji za sada ne mogu da isprate ovaj trend. Pojedinci koji nisu uhvatili ovaj talas tokom formalnog obrazovanja često nemaju priliku da se upute u neophodna znanja, ili im je finansijska prepreka za dodatno školovanje previsoka.

Da bi premostili ovaj raskol na tržistu i pomogli ekonomskom ubrzanju Srbije, grupa donatora iz dijaspore je odlučila da otvori IT školu u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku za formalno IT obrazovanje. Kursevi su fokusirani na praktičnu primenu na poslu, da bi povećali plasman studenata na radna mesta. U plan i program su inkorporirana i predavanja vezana za razvijanje korporativnih manira. Ovo je važno za individualni uspeh tj. podizanje produktivnosti i mogućnosti napredovanja.

Sledeći korak je da polaznici doprinesu svojom motivacijom i radom. Srbija može da ima najbolji IT sektor u regionu, ako zajedno radimo na tom cilju.

Školom upravlja odbor koji je zadužen za sprovođenje poslovnog plana, na osnovu donacija iz dijaspore.

Naši ciljevi

  • Pružanje pristupa osnovnom IT znanju studentima drugih disciplina, diplomcima srednjih škola, i nezaposlenima.
  • Širenje inspiracije za rad u IT industriji za deo stanovništva koji ne može da priušti dodatno školovanje.
  • Edukacija 100 polaznika na kursevima škole u 2018. godini.
  • Plasiranje većine studenata koji završe kurs na prakse i poslove u IT industriji.

Odbor škole

  • Ana Koeshall (Fondacija Ana i Vlade Divac)
  • Vladimir Delić
  • Petar Marković
  • Nemanja Petrović
  • Barbara Petrović (Menadžerka škole)

Lokacija

Naučno-tehnološki park je infrastrukturno podržao neprofitnu školu IT Bootcamp. NTP je obezbedio prostor za edukaciju zajedno sa propratnim inventarom. Na ovaj način polaznicima IT Bootcamp-a je omogućeno da nastavu pohađaju u najsavremenijem okruženju i samom epicentru mladih beogradskih IT kompanija.

Podrška mladima, razvijanje novih IT ideja i rešenja, dostupnost znanja i umrežavanje su samo neki od razloga za poverenje uspostavljeno između idejnih kreatora škole i NTP-a.

NTP okuplja tehnološko razvojne kompanije, domaće i strane, i podstiče osnivanje novih IT kompanija, stvarajući povoljno okruženje za inovativnost, tehnološki razvoj i konkurentnost.

Za više informacija posetite vebsajt: www.ntpark.rs