Blog

RTV: Prijave za aprilski ciklus besplatnih IT kurseva su u toku

Neprofitna i besplatna škola IT Bootcamp je otvorila prijave za novi ciklus kurseva koji će početi u aprilu ove godine. U ponudi su kursevi: Testiranje Softvera (QA) za lokacije Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Zrenjanin i Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), koji je namenjen svim punoletnim građanima Srbije.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije škola realizuje nastavu online, ali je obavezno da kandidati žive u navedenim gradovima. Kurs nije namenjen osobama koje su poreklom iz navedenh gradova, a žive ili borave na drugim lokacijama ili van Srbije. Proces prijavljivanja je u toku i traje do nedelje 20. februara.

 

 

Cilj škole je da pruži besplatno znanje motivisanim i vrednim pojedincima koji nisu imali priliku da se formalno obrazuju u sferi informacionih tehnologija. Kursevi traju 11 nedelja i prilagođeni su tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Od osnivanja škole 2018. godine do danas 57 odsto polaznika je našlo svoju šansu na IT tržištu, u 210 IT kompanija, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije. Zahvaljujući online nastavi škola je dobila mogućnost da organizuje kurseve na više lokacija širom Srbije.