Blog

“Moj Novi Sad”: Počele prijave za letnji ciklus besplatnih IT kurseva

Motivisani i vredni pojedinci koji žele da naprave prvi korak ka IT svetu dobili su novu šansu da pohađaju besplatne kurseve prekvalifikacije.

U novom ciklusu neprofitne škole IT Bootcamp moguće je prijaviti se za: Testiranje softvera (QA), Osnove programiranja (Java), Razvoj veb stranica (JS) i Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), i to u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, kao i na Kosovu i Metohiji. Proces prijavljivanja je u toku i traje do utorka, 15. juna 2021. godine.

Zbog epidemioloških mera koje su na snazi, nastava će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama.

– IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija. Dokaz da u tome i uspeva jeste činjenica da je preko 350 polaznika dobilo posao ili praksu u IT kompanijama, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije. Od svog osnivanja 2018. godine, škola se kontinuirano širi na nove gradove i osluškuje potrebe tržišta, kako bi što više pojedinaca dobilo svoju šansu, a rezultati bili još bolji – navodi se u pozivu.

Ceo tekst možete pročitati na mojnovisad.com