IT Bootcamp kursevi

Razvoj veb stranica (PHP) – Srbija

Besplatan
osnove_programiranja_php-js_1280x853

Detalji o kursu

  • Trajanje10 nedelja
  • Broj časova160 
  • Dnevno4 sata
  • Broj polaznika25
Cena kursa: besplatan

Kreiranje vebsajta je danas jedan od najpopularnijih freelence poslova. Kurs koji nudimo omogućava polaznicima da sami kreiraju vebsajt i time započnu svoju IT karijeru. Polaznici će biti u mogućnosti da svoj trud i rad oblikuju u konkretno idejno rešenje. Razvoj Veb stranica je idealan kurs za one koji u budućnosti žele da rade honorarno. Ovo međutim ne umanjuje potrebu za navedenim znanjima i u kompanijama. Polaznik će nakon kursa biti sposoban da samostalno napravi funkcionalan vebsajt. PHP je skriptni jezik koji se koristi prvenstveno za izradu dinamičkih veb stranica kao i veb aplikacija. Koristi se na različitim operativnim sistemima, a izvodi se sa serverske strane. PHP ima jednostvanu sintaksu koja ga čini lakim za učenje. Nove verzije PHP-a se mogu koristiti i za objektno-orjentisano programiranje.

 
Polaznici će naučiti kako da koriste hosting i domen, kako da kreiraju vebsajt i prilagode ga svim uređajima. Naučiće da dodaju i brišu sadržaj, upravljaju stranicama, kreiraju CMS tj. administrativnu bazu u back-endu sajta, upravljaju slikama i fajlovima. Polaznik će nakon kursa biti sposoban da programira koristeći PHP.

 
Kurs je namenjem polaznicima bez tehničkog odnosno programerskog predznanja. Međutim, potrebno je da polaznik aktivno zna da koristi računar, odnosno da zna da kuca, koristi Internet i fajlove.

Kurs počinje u aprilu 2021. godine.

Kurs će se održavati u popodnevnoj smeni od 18:00 – 22:00h ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom.

 

Program kursa:

  • Rad sa programskim jezicima i web alatima: HTML, CSS, PHP, jQuery – i interakcija sa HTML-om
  • Rad sa tabelama korišćenjem SQL-a
  • Registrovanje domena i hostinga- osnovno znanje
Nema nastavnog plana

Instruktor

Srodni kursevi