IT Bootcamp kursevi

Razvoj veb stranica (PHP + WP) – KiM

Besplatan
laptop-593673_1280

Detalji o kursu

  • Trajanje15 nedelja
  • Broj časova240 
  • Dnevno4 sata
  • Broj polaznika25
Cena kursa: besplatan

Kreiranje vebsajta je danas jedan od najpopularnijih freelence poslova. Kurs koji nudimo omogućava polaznicima da sami kreiraju vebsajt i time započnu svoju IT karijeru. Polaznići će biti u mogućnosti da svoj trud i rad oblikuju u konkretno idejno rešenje. Razvoj Veb stranica je idealan kurs za one koji u budućnosti žele da rade honorarno. Ovo međutim ne umanjuje potrebu za navedenim znanjima i u kompanijama. Polaznik će nakon kursa biti sposoban da samostalno napravi funkcionalan vebsajt. PHP je skriptni jezik koji se koristi prvenstveno za izradu dinamičkih veb stranica kao i veb aplikacija. Koristi se na različitim operativnim sistemima, a izvodi se sa serverske strane. PHP ima jednostvanu sintaksu koja ga čini lakim za učenje. Nove verzije PHP-a se mogu koristiti i za objektno-orjentisano programiranje. Kombinacija PHP-a i WordPress-a pruža vam mogućnost da kreirate namenske veb-sajtove (custom made) u WP-u.

Polaznici će naučiti kako da koriste hosting i domen, kako da kreiraju vebsajt i prilagode ga svim uređajima. Naučiće da dodaju i brišu sadržaj, upravljaju stranicama, kreiraju CMS tj. administrativnu bazu u back-endu sajta, upravljaju slikama i fajlovima. Polaznik će nakon kursa biti sposoban da programira koristeći PHP.

Kurs je namenjem polaznicima bez tehničkog odnosno programerskog predznanja. Međutim, potrebno je da polaznik aktivno zna da koristi računar, odnosno da zna da kuca, koristi Internet i fajlove.

Početak kursa je krajem jula. Kurs će se održavati online, a namenjen je državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM. Nastava će se održavati online, a predavanja su ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 18 do 22h.

 

Program kursa:

  • Rad sa programskim jezicima i web alatima: HTML, CSS, PHP, jQuery – i interakcija sa HTML-om
  • Rad sa WordPress-om
  • Rad sa bazama podataka korišćenjem SQL-a
  • Registrovanje domena i hostinga – osnovno znanje

 

 

 

Nema nastavnog plana

Instruktor

Srodni kursevi